Vad är det?

Lista med 15 vad är det?

Här hittar du massor av roliga, finurliga, knasiga, kluriga gåtor som besvara frågan 'Vad är det?'. Gåtor om vad är det passar bra till både små och stora, unga som gamla och de som gillar tankenötter. Det är kul med gåtor!

15 vad är det?

Den som inte har mig försöker vinna mig och den som har tillräckligt av mig försöker göra mig kortare. Vad är det?
Den väger ingenting, men trots det förmår inte ens den starkaste kvinnan i världen att hålla den speciellt länge. Vad är det?
Det första används i nästan varje maträtt, det andra släcker törsten, det hela finns vid stranden. Vad är det?
Det här måste man blunda för att kunna se. Vad är det?
Ditt finger glider rakt in. Du leker med den när du är uttråkad. När du är gift har du samma för resten av ditt liv. Vad är det?
Ett litet hus fullt med mat, en tunn vägg, inget tak och ingen dörr?
Fattiga människor har det. Rika människor behöver det. Men äter du det så dör du. Vad är det?
Fem gick in genom samma dörr, men kom in i var sitt rum. Vad är det?
Född samtidigt som världen, förutbestämd att leva lika länge som världen, och ändå aldrig fem veckor gammal. Vad är det?
Först när man är ute med fötterna är man riktigt inne. Vad är det?

Fler gåtor om vad är det!

Jag ser det, men du ser det inte och ändå är det närmare dig än mig. Vad är det?
Jag talar utan mun, jag hör utan öron. Jag har ingen kropp, men jag kommer och går efter behag. Vad är det?
Ju mer du får av detta ju mindre kommer du att se. Vad är det?
Ju mer du har, desto mindre ser du. Vad är det?
Vi sitter bredvid varandra, och vi kan se allt omkring oss - utom varandra. Vad är det?

Ett roligt farväl

Vi hoppas att du har haft lika roligt med att lösa dessa 15 vad är det? som vi har haft med att samla dem åt dig! Det finns ingen större glädje än att dela skratt, och vi hoppas att dessa vad är det? har bidragit till många roliga stunder för både dig och dina nära. Om du har haft roligt med dessa gåtor om vad är det, glöm inte att återvända till Gåtboken för att upptäcka mer. Vi uppdaterar ständigt vårt bibliotek med nya och spännande gåtor för barn och vuxna. Tack för att du var med oss på detta äventyr av skratt och lärande. Vi ses snart igen!
Har du fler gåtor om vad är det, tveka då inte att tipsa oss om gåtan eller gåtorna. Vi tar gärna mot alla gåtor vi kan få!
Är du intresserad av engelska gåtor, besök då vår engelska sida Riddles with answer

Fler spännande sidor väntar

🎸
Gissa musikbanden - Utforska emoji-rebusar för ikoniska musikband. Från rock och pop till alt-rock och elektronisk musik. Perfekt för alla musikälskare. Kan du identifiera banden?
📺
Gissa TV-serier - Utforska emoji-rebusar för TV-serier. Testa din seriekunskap och se hur många du känner igen. Perfekt för serienördar!
🐾
Kryptozoologins gåtor - En utforskning av det okända i djurriket. Denna artikel tar dig med på en resa genom kryptozoologins skuggiga värld, där vi utforskar berättelser om Bigfoot, Loch Ness-monstret och andra mytomspunna varelser.
🐘
Naturens och djurrikets gåtfulla värld - En utforskning av naturens mest förbluffande mysterier. Denna artikel tar dig med på en resa genom de djupaste oceanerna och de mest otillgängliga skogarna för att utforska de mest förbryllande fenomenen i djur- och växtvärlden.
Sekundstriden - 30 gåtor, snabba svar. Hitta rätt bland alla alternativ och lås upp nästa fråga. Varje sekund räknas, så var snabb! Lycka till!
🍲
Smakfulla matrebusar - Utforska en värld av kulinariska äventyr med emoji-rebusar. Från världens kök till hemmets favoriträtter, dessa gåtor tar dig på en smakresa. Perfekt för matälskare i alla åldrar! Kan du gissa rätten eller ingrediensen?