Gåtor om rikedomar

Lista med 15 gåtor om rikedomar med svar

Här hittar du massor av förmögna, välbärgade, knasiga och roliga tankenötter och gåtor om pengar, guld och om att vara rik som ett troll. Gåtor om rikedomar passar både barn, vuxna, rik som fattig. Det är skoj med gåtor.

15 gåtor om rikedomar med svar

En man hade 25 mynt i tior och femmor. Om han växlade en av tiorna till två femmor skulle han få lika många tior som femmor. Hur många kronor hade mannen i sin plånbok?
I vilken ålder är man, då man har silver i håret, guld i munnen och bly i benen?
Jag gör dig hastigt fattig eller rik, lycklig eller olycklig. Men när jag försvinner är allt som förut. Vem är jag?
Johns far säger till sin son att han ska ge honom två mynt.
“Tillsammans är de värda sex kronor, men en av dem är inte en enkrona.”
Vilka mynt fick han?
Många blir som helt förbytta
när de har oss i sin hand,
men vi kan bara göra nytta
och vi rör på oss ibland.
Om en man bar min börda, skulle han förmodligen bryta sin rygg, jag är inte rik, men lämnar silver i mina spår.
Om en människa bar min börda,
skulle han förmodligen bryta sin rygg,
jag är inte rik,
men lämnar silver i mina spår.
Om fyra guldfiskar kostar åtta kronor vad går då en guldfisk på?
Vad är det för likhet mellan pengar och en hemlighet?
Vad är det mittersta i ett pärlhalsband?

Fler gåtor om rikedomar!

Var har man chansen att bua åt miljonärer?
Varför är en handelsträdgård en bra affär?
Vem slår sig i huvudet när han tappar en krona i golvet?
Vet du vilka tanter som är populärast?
Vilka pengar kan man inte handla med?

Ett roligt farväl

Vi hoppas att du har haft lika roligt med att lösa dessa 15 gåtor om rikedomar med svar som vi har haft med att samla dem åt dig! Det finns ingen större glädje än att dela skratt, och vi hoppas att dessa gåtor om rikedomar har bidragit till många roliga stunder för både dig och dina nära. Om du har haft roligt med dessa gåtor om rikedomar, glöm inte att återvända till Gåtboken för att upptäcka mer. Vi uppdaterar ständigt vårt bibliotek med nya och spännande gåtor för barn och vuxna. Tack för att du var med oss på detta äventyr av skratt och lärande. Vi ses snart igen!
Har du fler gåtor om rikedomar, tveka då inte att tipsa oss om gåtan eller gåtorna. Vi tar gärna mot alla gåtor vi kan få!
Är du intresserad av engelska gåtor, besök då vår engelska sida Riddles with answer

Fler spännande sidor väntar

⏲️
1 minutsquiz - Känn pulsen öka och adrenalinet pumpa när du tar dig an vårt 1 minutsquiz. Du har 60 sekunder på dig att svara på så många gåtor som möjligt. Hur många rätt kan du få på en minut?
🏞️
Gåtfulla och mystiska platser - Res till de mest gåtfulla och mystiska platserna på jorden. Utforska naturens under, från glödande vulkaner till undervattensgrottor, och upplev planetens förunderliga skönhet.
🎸
Gissa musikbanden - Utforska emoji-rebusar för ikoniska musikband. Från rock och pop till alt-rock och elektronisk musik. Perfekt för alla musikälskare. Kan du identifiera banden?
🏘️
Gissa svenska städer - en upptäcktsfärd genom Sveriges stadslandskap i form av gåtor. Här kombineras geografi med klurigheter för att testa din kunskap om svenska städer och orter på ett lekfullt sätt.
Sekundstriden - 30 gåtor, snabba svar. Hitta rätt bland alla alternativ och lås upp nästa fråga. Varje sekund räknas, så var snabb! Lycka till!
Vad är det? - Testa din klurighet med vår 'Vad är det?' quiz. 12 spännande gåtor som utmanar din kunskap och kreativitet. Perfekt underhållning för alla problemlösare!