Gåtor om döden

Lista med 16 gåtor om döden med svar

Här hittar du massor av enkla, kluriga, trixiga och fyndiga gåtor om döden. Dessa dödliga gåtor är rätt harmlösa och innehåller oftast en klurighet, så tänk efter innan du svara. Det är dödligt kul med gåtor!

16 gåtor om döden med svar

Ack, ingen tröst det skänker
att jag blir vacker röd!
Så ligger jag och tänker
i väntan på min död.
Den som tillverkar mig behöver mig inte, den som köper mig använder mig inte, den som använder mig kan varken se eller känna mig. Vad är jag?
Du kapar mitt huvud utan att färga kniven röd.
Sedan gråter du vid min sida när jag är död.
Kall som dödens fläkt, har ej andedräkt, törstar aldrig, dricker ständigt. Bär rustningen av fjäll ljudlöst och händigt.
När levde världens största narr?
Om du vill ha fler av mig måste du begrava mig. Vem är jag?
Om en man föddes i Norge, växte upp i Sverige, reser till Spanien och dör i Madrid. Vad är han då?
Om ett plan störtar på gränsen mellan Norge och Sverige, var begraver man de överlevande?
Vad är det som måste begravas innan det kan göra nytta?
Vad är det tyngsta man kan bära?

Fler gåtor om döden!

Vad dansar omkring på gården efter sin död?
Vad måste man vara för att bli begravd med militära hedersbetygelser?
Varför begravdes Carl Michael Bellman i Stockholm?
Varför kan en man i Sverige inte gifta sig med sin änkas syster?
Vem kan dö av ett hål i kostymen?
Vilken dräkt bär man livet ut?

Ett roligt farväl

Vi hoppas att du har haft lika roligt med att lösa dessa 16 gåtor om döden med svar som vi har haft med att samla dem åt dig! Det finns ingen större glädje än att dela skratt, och vi hoppas att dessa gåtor om döden har bidragit till många roliga stunder för både dig och dina nära. Om du har haft roligt med dessa gåtor om döden, glöm inte att återvända till Gåtboken för att upptäcka mer. Vi uppdaterar ständigt vårt bibliotek med nya och spännande gåtor för barn och vuxna. Tack för att du var med oss på detta äventyr av skratt och lärande. Vi ses snart igen!
Har du fler gåtor om döden, tveka då inte att tipsa oss om gåtan eller gåtorna. Vi tar gärna mot alla gåtor vi kan få!
Är du intresserad av engelska gåtor, besök då vår engelska sida Riddles with answer

Fler spännande sidor väntar

🗿
Arkeologins största mysterier - Utforska historiens gåtor. Denna artikel leder dig genom arkeologins mest spännande mysterier, från antika ruiner till försvunna civilisationer, och avslöjar de gåtfulla fynd som utmanar vår förståelse av det förflutna.
🗝️
Fångarna på fortet - en omfattande samling av kluriga och roliga utmaningar direkt hämtade från det populära TV-programmet, erbjuder en underhållande blandning av tänkande och skratt för alla åldrar.
📚
Gissa sagan - Utforska klassiska barnsagor genom unika emoji-rebusar. Återupplev magin och klura ut varje saga. Perfekt för familjemyset!
🦉
Hogwarts magiska emoji utmaningar - Utforska Harry Potters förtrollade värld genom unika emoji-rebusar. Från trollstavar och quidish till älskade karaktärer och ikoniska platser – dessa gåtor bjuder in dig till ett magiskt äventyr. Perfekt för alla Potter-fans!
🐾
Kryptozoologins gåtor - En utforskning av det okända i djurriket. Denna artikel tar dig med på en resa genom kryptozoologins skuggiga värld, där vi utforskar berättelser om Bigfoot, Loch Ness-monstret och andra mytomspunna varelser.
🤷‍♀️
Vad är jag? - Utmana ditt sinne med vår 'Vad är jag?' gåtquiz. 12 tankeväckande gåtor som testar ditt kreativa tänkande. En underhållande utmaning för alla åldrar!