Historiska gåtor

Lista med 13 historiska gåtor med svar

Här hittar du massor av legendariska, historiska, fyndiga och kluriga gåtor om historiska personer, platser och händelser. Gåtorna passar lika bra till både barn, vuxna, historiker och historieälskare. Det är alltid kul med gåtor!

13 historiska gåtor med svar

Hvarifrån kom den kula, som dödade Carl den 12:e?
I vilken ålder är man, då man har silver i håret, guld i munnen och bly i benen?
I vilket slag föll Karl XII?
Vad är det för likhet mellan en flicka med ett brutet ben och en byst av Beethoven?
Vad blev Napoleon efter att han hade fyllt 39 år?
Vad får man om man korsar historien med en blixt?
Vad kallades Marco Polo efter att han hade fallit i vattnet?
Vad stod Columbus på när han upptäckte Amerika?
Vad stod Napoleon på när han landade på St: Helena?
Vem ägde världens första djurpark?

Fler historiska gåtor!

Vem söker maka?
Vem vet var haren har sin gång?
Vilken färg hade Napoleons vita häst?

Ett roligt farväl

Vi hoppas att du har haft lika roligt med att lösa dessa 13 historiska gåtor med svar som vi har haft med att samla dem åt dig! Det finns ingen större glädje än att dela skratt, och vi hoppas att dessa historiska gåtor har bidragit till många roliga stunder för både dig och dina nära. Om du har haft roligt med dessa historiska gåtor, glöm inte att återvända till Gåtboken för att upptäcka mer. Vi uppdaterar ständigt vårt bibliotek med nya och spännande gåtor för barn och vuxna. Tack för att du var med oss på detta äventyr av skratt och lärande. Vi ses snart igen!
Har du fler historiska gåtor, tveka då inte att tipsa oss om gåtan eller gåtorna. Vi tar gärna mot alla gåtor vi kan få!
Är du intresserad av engelska gåtor, besök då vår engelska sida Riddles with answer

Fler spännande sidor väntar

🌟
Gissa kändisarna - Utforska berömdheter genom unika rebusar. Från idrottshjältar och filmstjärnor till historiska ikoner, dessa gåtor utmanar din allmänbildning. Perfekt för alla!
🥘
Kulinariska kluringar - En läckert utformad gåtquiz. 12 gåtor som prövar dina mat- och dryckeskunskaper. En perfekt interaktiv och smakfull upplevelse för alla gourmander!
🎲
Rebusar - Utforska olika rebusar, från enkla visuella ord till komplexa meningar, och upptäck spännande emoji-rebusar.
🧐
Roliga och intressanta fakta om gåtor - upptäck en värld av kuriosa och lär dig om gåtornas oväntade sidor. Denna artikel bjuder på en lättsam men insiktsfull utforskning av gåtornas psykologiska effekter och historiska anekdoter, avslöjande de små men fascinerande detaljerna som gör gåtor till ett tidlöst och fängslande tidsfördriv.
💡
Vad är en gåta? - en kortfattad utforskning av detta klassiska intellektuella nöje. I denna artikel förklarar vi begreppet gåta, en fråga eller ett påstående som kräver kreativt tänkande för att lösa.
🤷‍♀️
Vad är jag? - Utmana ditt sinne med vår 'Vad är jag?' gåtquiz. 12 tankeväckande gåtor som testar ditt kreativa tänkande. En underhållande utmaning för alla åldrar!