Kändisar i rebusform

Dyk in i en spännande värld av kändisrebusar och utmana din allmänbildning. Från filmstjärnor och musikikoner till historiska legender, våra kluriga gåtor kombinerar roligt nöje med en dos av kändisglans. Perfekt för alla som älskar att gissa och lära känna berömdheter på ett helt nytt sätt.

Tillbaka till rebusarna

Atletiska legender

Utforska höjdpunkterna i sportens värld genom dessa fängslande rebusar. Varje gåta representerar en idrottsikon som har satt rekord, vunnit medaljer och inspirerat miljoner. Kan du gissa dem alla?

⚽️🇦🇷🟥🟦🐐
🎤👔☀️
🏀2️⃣3️⃣
🏀💪🏾3️⃣4️⃣
🏊🏻‍♂️✖️🥇2️⃣3️⃣
🏒🐐9️⃣9️⃣
🐅⛳
👸🏾🎾
🚴‍♂️💪

Historiska hjältar

Res genom tid och rum med dessa tankeväckande rebusar. Varje gåta symboliserar en person som har gjort en bestående inverkan på världshistorien. Hur många kan du lösa?

🇪🇸⛵🔍🇺🇸
🍎⬇👨🏻🔭
🏹🍎🙆🏻‍♂️
👨🏼‍🦰✍🏼📜🇺🇸
👨👔🇺🇸🌕🚀
👩🏻‍✈️✈️🗺🌊❓
👩🏻‍🔬☢️
👩🏻📔✍🏻✡️
👴🌧⛵️🦒🦒🐓🐓
👸🏼2️⃣🇬🇧
💲1️⃣
💲1️⃣0️⃣0️⃣
💲5️⃣
🧠👨🏻‍🦼🪐⚫

Kraft till förändring

Upplev den banbrytande kraften hos världens mest inflytelserika entreprenörer och innovatörer genom dessa kluriga rebusar. Varje gåta representerar en person som har revolutionerat sitt fält. Är du redo att bli inspirerad?

🇺🇸🏛️👨🏿‍🦱⚕️
🇺🇸📈💰👴🍔
👨🍎💻📱
👨🏼‍🦲🛒💵
🙎🏻‍♂️⚡️🚘🚀✖
🤓💻🪟💰
🧑🏼‍🦰📘

Showbiz stjärnor

Stig in i rampljuset och lös dessa underhållande rebusar. Från popikoner till litterära genier, dessa gåtor representerar de som har förändrat underhållningsindustrin. Är du redo för en utmaning?

✍😱👑
🇬🇧👱🏻‍♂️🍝📺
🇺🇸👩🏻💰🏨
🌕🚶🏾‍♂️
👄🎤👫💭
👦🏻🎤👶🏻
👩‍🎤🎤🏳️‍🌈
👩🏻🎤🌤⬇
👩🏻🤳🏼🍑
👩🏼‍💼✏️📚🪄🏰👓🦉
👩🏼🎤💔
🕺🎸🎙
🤬👨‍🍳🍳📺

Stjärnor framför kameran

Känn dig som en del av Hollywoods glamour med dessa spännande rebusar. Varje gåta är en hyllning till en skådespelare som har trollbundit publiken på vita duken. Låt showen börja!

🇨🇳👊🏻🎥⭐
🍅🛳️
🍕🏹🎥
🍷⛽
🏝🎣
👩🏼👄💄📽📸👠👗
🗝️🚐🐖
😬✉️📯
🙆🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🖤⚫️🏹🤺
🚣‍♂️@👑☀️
🧍🕷️🕸️🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🎥🎬🎭
🧑🏻✂️🏴‍☠️🎩
🪨🎥💪🤨

Stjärnor från Sverige

Utforska Sveriges kulturella och historiska landskap genom dessa fängslande rebusar. Från vetenskapsmän som revolutionerat sina fält till artister som har erövrat världsscenen, dessa rebusar tar dig på en resa genom det svenska geniet. Klarar du av att lösa dem alla?

⚽🥅👟💪
🇸🇪👑⛷️🗡️📜
🇸🇪💥📜🏅
🌹👔🕊️🎙️💔
🌿📚🔍🌺🦋
🎥🌟👗🔒
🎧🎵💿
🎬🐉👩
🎬📽️🎭👴
🎾🏆✖5️⃣🩲
🔥💼💰📉🔚
🛋️🔨📘💛💙💰

Vi uppskattar dig 🩷

Tack för att du besökte och utmanade dig själv med våra kändisrebusar! Om du haft roligt och vill fortsätta klura, missa inte vårt breda utbud av rebusar och gåtor här på Gåtboken. Det finns alltid något nytt att upptäcka och lösa. Vi ses snart igen!

Fler kluriga rebusar

🎄
Gissa julfilmer - Utforska unika emoji-rebusar för klassiska julfilmer. Testa din filmkunskap och upplev julmagin på ett nytt sätt. Perfekt för hela familjen!
🕹
Rebusar i speldjungeln - Utforska dataspelens värld genom unika emoji-rebusar. Från klassiska arkadspel till moderna äventyr, dessa gåtor utmanar din spelkunskap. Perfekt för gamers och nyfikna spelentusiaster! Kan du avkoda vilka spel som gömmer sig bakom emojisarna?

Fler spännande sidor väntar

⏲️
1 minutsquiz - Känn pulsen öka och adrenalinet pumpa när du tar dig an vårt 1 minutsquiz. Du har 60 sekunder på dig att svara på så många gåtor som möjligt. Hur många rätt kan du få på en minut?
⏱️
2 minutersquiz - Dubbla tiden, dubbla utmaningen! I vårt 2 minutersquiz har du 120 sekunder på dig att lösa så många gåtor som möjligt. Så sätt igång klockan och låt spelet börja!
📖
Gåtbokens ordlista - Vår ordlista är fylld med definitioner som hjälper dig att förstå och bemästra de ord och begrepp som ofta dyker upp i dessa kluriga sammanhang.
🐾
Kryptozoologins gåtor - En utforskning av det okända i djurriket. Denna artikel tar dig med på en resa genom kryptozoologins skuggiga värld, där vi utforskar berättelser om Bigfoot, Loch Ness-monstret och andra mytomspunna varelser.