Gåtquiz:

Vad är det?

Stig in i en värld av intriger och mysterier med vår utmanande gåtquiz. Denna samling på 12 gåtor ger en spännande blandning av klurigheter, designade för att testa din kreativitet och problemlösningsförmåga. Varje gåta ställer den lockande frågan 'Vad är det?', vilket utmanar dig att djupt gräva i din kunskapsbank för att hitta svaret. Spelat solo eller i grupp, erbjuder denna gåtquiz en fängslande aktivitet som är lika underhållande som utmanande. I detta quiz är varje fråga en ny upptäckt att utforska!

Fråga 1 av 12

Den som inte har mig försöker vinna mig och den som har tillräckligt av mig försöker göra mig kortare. Vad är det?

För den som inte har mycket tid, försöker de ofta att få mer. För dem som har mycket tid, kan de ibland söka sätt att få tiden att gå snabbare eller att fylla den med aktiviteter.

Fråga 2 av 12

Det här måste man blunda för att kunna se. Vad är det?

För att se drömmar måste vi vanligtvis blunda och vara i sömnens tillstånd.

Fråga 3 av 12

Fattiga människor har det. Rika människor behöver det. Men äter du det så dör du. Vad är det?

Fattiga människor har "ingenting", rika människor kan behöva "ingenting", och om du "äter ingenting" kan du dö av svält.

Fråga 4 av 12

Två ingångar till huset, men först när man är ute med fötterna är man riktigt inne?

För att byxorna ska vara rätt på, måste man först sätta fötterna i dem. Därför är det först när man är "ute" med fötterna som man är riktigt "inne" i byxorna.

Fråga 5 av 12

Ju mer du får av detta ju mindre kommer du att se. Vad är det?

Ju mer mörker du har omkring dig, desto mindre kommer du att kunna se. Detta beror på att mörkret minskar synligheten av objekt i din omgivning.

Fråga 6 av 12

Jag talar utan mun, jag hör utan öron. Jag har ingen kropp, men jag kommer och går efter behag. Vad är det?

Ett eko "talar" genom att återge ljud utan att ha en egen mun. Det "hör" ljud utan egna öron, har ingen fysisk form och kan komma och gå beroende på var ljudet produceras.

Fråga 7 av 12

Vad är det som smittar men som ingen är rädd för?

Skratt är något som smittar men det är ingenting som folk är rädda för. Faktum är att de flesta tycker om när skratt smittar!

Fråga 8 av 12

Fem gick in genom samma dörr, men kom in i var sitt rum. Vad är det?

När man tar på sig en handske går alla fingrar in genom samma öppning (dörren), men varje finger hamnar i sitt eget "rum", det vill säga fingerdelen av handsken.

Fråga 9 av 12

Jag ser det, men du ser det inte och ändå är det närmare dig än mig. Vad är det?

Jag kan se din nacke men du kan inte se den, även om den är närmare dig än mig.

Fråga 10 av 12

Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?

Klockan "går" ständigt, men den kommer aldrig fysiskt fram till någon dörr.

Fråga 11 av 12

Vad är det som har fyra ben på dagen och sex ben på natten?

Sängen har "fyra ben" när den står där tom på dagen och "sex ben" på natten om en personer ligger i den (deras egna två ben plus sängens fyra).

Fråga 12 av 12

Den väger ingenting, men trots det förmår inte ens den starkaste kvinnan i världen att hålla den speciellt länge. Vad är det?

Oavsett hur stark någon är, kan de inte hålla andan särskilt länge.

Du fick av 12 rätt

Andra quizdeltagares framgångar

Hos Gåtboken är våra quiz skapade med omsorg och passion för att ge dig den mest underhållande och givande upplevelsen. Våra gåtquiz är mer än bara ett tidsfördriv - de är en fantastisk aktivitet för alla tillfällen, oavsett om du firar en familjehändelse, har en vänträff, har det tråkigt i bilen, behöver en paus från vardagen eller bara vill sätta ditt sinne på prov. Låt våra quiz skapa oförglömliga stunder och kasta dig in i en värld av mysterium och fantasi. Gåtboken – där varje quiz är ett äventyr som väntar på att upptäckas!

Fler kluriga quizar

🥘
Kulinariska kluringar - En läckert utformad gåtquiz. 12 gåtor som prövar dina mat- och dryckeskunskaper. En perfekt interaktiv och smakfull upplevelse för alla gourmander!
🤷‍♀️
Vad är jag? - Utmana ditt sinne med vår 'Vad är jag?' gåtquiz. 12 tankeväckande gåtor som testar ditt kreativa tänkande. En underhållande utmaning för alla åldrar!

Fler spännande sidor väntar

😂
100 roliga gåtor med svar - en skattkista fylld med klurighet och skratt, perfekt för både barn och vuxna som älskar att utmana sina tankar och ha roligt på samma gång!
🗿
Arkeologins största mysterier - Utforska historiens gåtor. Denna artikel leder dig genom arkeologins mest spännande mysterier, från antika ruiner till försvunna civilisationer, och avslöjar de gåtfulla fynd som utmanar vår förståelse av det förflutna.
📖
Gåtbokens ordlista - Vår ordlista är fylld med definitioner som hjälper dig att förstå och bemästra de ord och begrepp som ofta dyker upp i dessa kluriga sammanhang.
🌍
Gissa landet - Utforska emoji-rebusar som symboliserar länder från hela världen. Testa din geografiska kunskap och upptäck nya platser på ett kreativt och underhållande sätt. Perfekt för resenärer i alla åldrar!