Gåtquiz:

Slumpen

Kasta dig ut i en värld av överraskningar med vår slumpade gåtquiz. Med en unik mix av 12 olika gåtor, ingen lik den andra, står du inför ett nytt mysterium varje gång. Oavsett om du spelar själv eller i grupp, erbjuder denna gåtquiz spänning, underhållning och en chans att uppleva äkta 'aha'-ögonblick. Med vår slumpade gåtquiz är varje runda en unik resa genom tankens labyrint!

Fråga 1 av 12

Om tre katter fångar tre möss på tre minuter, hur många katter behövs då för att fånga hundra möss på hundra minuter?

Om tre katter fångar tre möss på tre minuter, betyder det att varje katt fångar en mus på tre minuter. Så på hundra minuter kommer varje katt att fånga 100 / 3 ≈ 33 möss. Eftersom vi har tre katter, kommer de tillsammans att fånga 3 * 33 = 99 möss på hundra minuter. Alltså behövs bara tre katter för att fånga hundra möss på hundra minuter.

Fråga 2 av 12

Vad kan man behöva då man plockar lingon?

"Bärhjälp" är en ordlek som kan tolkas på två sätt: antingen som hjälp att bära något tungt, eller som hjälp att plocka bär.

Fråga 3 av 12

Marias far har fem döttrar: Nana, Nene, Nono och Nini. Vad heter den femte dottern?

I början av gåtan nämns det att "Marias far har fem döttrar", så den femte dottern måste vara Maria.

Fråga 4 av 12

Jag finns i sagornas värld och är känd för mitt mod. Jag har en trogen uggla och jag är känd för mitt ärr. Vem är jag?

Harry Potter är en känd karaktär från J.K. Rowlings bokserie. Han är känd för sitt mod, hans trogna uggla Hedwig, och det distinkta ärret på sin panna.

Fråga 5 av 12

Vad tar slut efter nio?

Entalen är de siffror som går från 0 till 9. Efter siffran 9 tar entalen slut och vi går över till tiotalen med siffran 10.

Fråga 6 av 12

Jag är så lätt att skapa, men kräver energi att behålla. Jag är viktigast när jag delas, men jag är sällan långvarig. Vad är jag?

Ett leende är enkelt att skapa, men det kräver lite ansträngning (energi) att behålla det på ditt ansikte. Ett leende blir viktigare när det delas med andra, men det är sällan långvarigt.

Fråga 7 av 12

Vad är värre än att hitta en mask när man äter ett äpple?

Att hitta en halv mask skulle antyda att du redan har ätit den andra halvan av masken, vilket skulle vara ännu värre än att bara hitta en hel mask i ditt äpple.

Fråga 8 av 12

Jag ser det, men du ser det inte och ändå är det närmare dig än mig. Vad är det?

Jag kan se din nacke men du kan inte se den, även om den är närmare dig än mig.

Fråga 9 av 12

Många saker blir svagare med tiden, men vad är det som blir starkare?

Det rätta svaret är osten. Med tiden utvecklar den en rikare och starkare smak, särskilt om den lagras korrekt.

Fråga 10 av 12

Den väger ingenting, men trots det förmår inte ens den starkaste kvinnan i världen att hålla den speciellt länge. Vad är det?

Oavsett hur stark någon är, kan de inte hålla andan särskilt länge.

Fråga 11 av 12

Jag är alltid hungrig, jag måste alltid äta. Ju mer jag äter, desto mindre blir jag. Vad är jag?

Eld behöver ständigt matas (med ved, bensin eller någon annan typ av bränsle) för att fortsätta brinna. Och trots att den "äter", verkar den bara bli mindre med tiden (såvida den inte får mer bränsle).

Fråga 12 av 12

Vilken katt mår bäst i hög värme?

Namnet är en ordlek där "katten" syftar på bakverkets form och "lusse" relaterar till Lucia. Eftersom det är ett bakverk, trivs det bäst i hög värme - i ugnen.

Du fick av 12 rätt

Andra quizdeltagares framgångar

Hos Gåtboken är våra quiz skapade med omsorg och passion för att ge dig den mest underhållande och givande upplevelsen. Våra gåtquiz är mer än bara ett tidsfördriv - de är en fantastisk aktivitet för alla tillfällen, oavsett om du firar en familjehändelse, har en vänträff, har det tråkigt i bilen, behöver en paus från vardagen eller bara vill sätta ditt sinne på prov. Låt våra quiz skapa oförglömliga stunder och kasta dig in i en värld av mysterium och fantasi. Gåtboken – där varje quiz är ett äventyr som väntar på att upptäckas!

Fler kluriga quizar

Sekundstriden - 30 gåtor, snabba svar. Hitta rätt bland alla alternativ och lås upp nästa fråga. Varje sekund räknas, så var snabb! Lycka till!
Vad är det? - Testa din klurighet med vår 'Vad är det?' quiz. 12 spännande gåtor som utmanar din kunskap och kreativitet. Perfekt underhållning för alla problemlösare!

Fler spännande sidor väntar

😂
100 roliga gåtor med svar - en skattkista fylld med klurighet och skratt, perfekt för både barn och vuxna som älskar att utmana sina tankar och ha roligt på samma gång!
🌍
Gissa landet - Utforska emoji-rebusar som symboliserar länder från hela världen. Testa din geografiska kunskap och upptäck nya platser på ett kreativt och underhållande sätt. Perfekt för resenärer i alla åldrar!
🍲
Smakfulla matrebusar - Utforska en värld av kulinariska äventyr med emoji-rebusar. Från världens kök till hemmets favoriträtter, dessa gåtor tar dig på en smakresa. Perfekt för matälskare i alla åldrar! Kan du gissa rätten eller ingrediensen?
😜
Vitsiga gåtor - en samling av de finurligaste och mest underhållande vitsarna som ger gåtor en ny twist. Denna sida är paradiset för skämtälskaren som uppskattar en klurig utmaning med ett stort leende.