Gåtquiz:

Släktens mysterier

Utforska familjens förtrollade värld i detta gåtquiz! Ta en spännande resa genom 12 tankeväckande gåtor som prövar din kunskap om släktband, familjerelationer och syskonkärlek. Perfekt för alla som är nyfikna på sina rötter och vill testa sina kunskaper om familjens komplexa nätverk. Så förbered dig på en spännande upptäcktsfärd genom din egen familjehistoria och låt oss se hur väl du känner till dina nära och kära!

Fråga 1 av 12

En man hade fem söner, och varje son hade en syster. Hur många barn hade mannen?

Eftersom varje son hade en syster, betyder det att det finns en syster totalt. Så mannen hade fem söner plus en syster, vilket ger totalt sex barn.

Fråga 2 av 12

Hur många tvillingar går det på ett dussin?

Ett dussin är tolv stycken. Frågan frågar efter hur många tvillingar det går på ett dussin, inte hur många personer. Så svaret är tolv tvillingar.

Fråga 3 av 12

En man tittar på ett fotografi när någon frågar vem som är på bilden. Han svarar ”Jag har ingen bror och ingen syster, men pappan till han på bilden är sonen till min far”. Vem syns på bilden?

"Pappan till han på bilden är sonen till min far" kan omformuleras som "Pappan till han på bilden är jag". Alltså är personen på bilden mannens son.

Fråga 4 av 12

I en stuga med fyra hörn finns fyra barn, ett i varje hörn. Varje barn har tre barn framför sig. Hur många barn var det?

I en stuga med fyra hörn finns fyra barn, ett i varje hörn. Om man tittar från ett hörn, kan man se de tre andra barnen framför sig. Så det finns totalt fyra barn i stugan.

Fråga 5 av 12

Jag känner två bröder. Den ene är min farbror, men inte den andre. Vem är den andre?

Om en av bröderna är personens farbror, måste den andre brodern vara personens far, eftersom farbror är en term som används för att beskriva en persons fars bror.

Fråga 6 av 12

Marias far har fem döttrar: Nana, Nene, Nono och Nini. Vad heter den femte dottern?

I början av gåtan nämns det att "Marias far har fem döttrar", så den femte dottern måste vara Maria.

Fråga 7 av 12

Syskonen Jenny och Mattias har tre syskon var. Mattias har dubbelt så många systrar som Jenny. Hur många av syskonen är killar?

I familjen finns två tjejer och två killar. Jenny har då en syster, medan Mattias har två.

Fråga 8 av 12

Två personer färdas i en bil. Den yngsta passageraren är dotter till den äldsta passageraren, men den äldsta passageraren är inte hennes far. Vem är det?

Om den yngsta passageraren är dotter till den äldsta passageraren, men den äldsta passageraren inte är hennes far, måste den äldsta passageraren vara hennes mor.

Fråga 9 av 12

Två pojkar föddes på samma dag, på samma tid, på samma år, av samma mamma, i samma stad. Ändå är de inte tvillingar, hur?

Eftersom de är födda på samma dag, på samma tid, på samma år, av samma mamma, och i samma stad, men inte är tvillingar, måste de vara trillingar.

Fråga 10 av 12

Jag har en mor som inte är min mor. Vem är det?

Mormor är en person som är mor till ens mor eller far, men inte ens egen mor. Därför är mormor en mor som inte är ens mor.

Fråga 11 av 12

Vad är farligt att få i sig, men kan vara härligt att vara?

Ordet "gift" har två betydelser på svenska. Det kan betyda något farligt som kan skada eller döda om man får i sig det, men det kan också betyda att vara gift, det vill säga vara i ett äktenskap, vilket kan vara en härlig upplevelse.

Fråga 12 av 12

Vem är mina föräldrars son, men ändå inte min bror?

Mina föräldrars son är antingen jag själv eller min bror. Eftersom frågan specificerar att personen inte är min bror, måste svaret vara jag själv.

Du fick av 12 rätt

Andra quizdeltagares framgångar

Hos Gåtboken är våra quiz skapade med omsorg och passion för att ge dig den mest underhållande och givande upplevelsen. Våra gåtquiz är mer än bara ett tidsfördriv - de är en fantastisk aktivitet för alla tillfällen, oavsett om du firar en familjehändelse, har en vänträff, har det tråkigt i bilen, behöver en paus från vardagen eller bara vill sätta ditt sinne på prov. Låt våra quiz skapa oförglömliga stunder och kasta dig in i en värld av mysterium och fantasi. Gåtboken – där varje quiz är ett äventyr som väntar på att upptäckas!

Fler kluriga quizar

🏰
Gåtor om sagans värld - Utforska sagornas förtrollande värld i detta gåtquiz! Ta en magisk resa genom 12 kreativa gåtor, perfekt för alla åldrar och äventyrssökande.
Vad är det? - Testa din klurighet med vår 'Vad är det?' quiz. 12 spännande gåtor som utmanar din kunskap och kreativitet. Perfekt underhållning för alla problemlösare!

Fler spännande sidor väntar

🗝️
Fångarna på fortet - en omfattande samling av kluriga och roliga utmaningar direkt hämtade från det populära TV-programmet, erbjuder en underhållande blandning av tänkande och skratt för alla åldrar.
🧩
Gåtornas värld - Välkommen till en seriös fördjupning i gåtornas fascinerande universum. Ta steget in i en värld där varje fråga och svar öppnar dörren till ny kunskap och förståelse.
📚
Gissa sagan - Utforska klassiska barnsagor genom unika emoji-rebusar. Återupplev magin och klura ut varje saga. Perfekt för familjemyset!
📺
Gissa TV-serier - Utforska emoji-rebusar för TV-serier. Testa din seriekunskap och se hur många du känner igen. Perfekt för serienördar!